10 konkrete Black Friday-tips til Facebook og Instagram Ads

For rigtig mange virksomheder er Facebook og Instagram nogle af de vigtigste marketingkanaler. Vi har derfor samlet 10 tips til Facebook og Instagram Ads i forbindelse med Black Friday.

God fornøjelse!

Skal du have hjælp til Black Week?

Vi kan hjælpe dig med at indfri dit potentiale på Meta.

10 konkrete tips til Facebook og Instagram Ads

💡 Brug førstepartsdata til at finde relevante nye kunder

Hvad er det?
Lookalike audiences er en effektiv metode til at finde nye kunder der minder om dine værdikunder.

Hvorfor skal du bruge det?
Byg målgrupper (lookalike) ved hjælp af din førstepartsdata, således at de kunder du anfægter i det brede marked minder om dine værdikunder. Sandsynligheden for at disse brugere finder dit produkt attraktivt, er større en et generisk interesse-segment, som din konkurrent helt sikkert også køber ind i.

💡 Udnyt algoritmen og skab mere relevant indhold

Hvad er det?
Ved du med 100% sikkerhed hvilken annonce der performer? Nej, vel. One-size-fits-all-tankegangen er død. Brugere reagerer på forskelligt indhold, også selvom det er produkter på tilbud. Benyt derfor muligheden for at splitteste i real-time via dynamisk annoncering.

Hvad kan du med det?
Via Advantage+ og dynamisk annonceindhold har du mulighed for at vise dit produkt/tilbud i flere forskellige varianter. Også selvom om dit kommunikative budskab i virkeligheden er det samme.

Hvorfor er det en god idé?
Fordelen ved dynamisk annoncering er, at Facebooks og Instagrams algoritme har bedre forudsætninger for at finde den annoncevariant, der passer bedst til forskellige mennesker. Vi er alle forskellige og reagerer på forskelligt indhold. Brug derfor flere visuals, tekster, overskrifter og CTA’er i din annoncering.

💡 Brug Black Friday som løftestang til en langvarig relation

Hvad menes der?
Brug en tilbudskampagne som Black Friday til at sikre, at du ikke blot skaber et hurtigt salg, men også får skabt en langvarig relation. Vi anbefaler lead ads som et effektivt middel til denne opgave.

Hvad gør man?
Brug lead ad-formatet til at kickstarte en langvarig relation. Vi har oplevet den største succes med særskilte rabatkoder, eller andre tilbudselementer som brugeren signer sig op til, frem for at afgive sin email adresse. Strategien er herefter at bære relationen ind i dit CRM-flow, og over tid skabe en kunde der ikke kun køber når du kører tilbudskampagner.

💡 Sikre samspil mellem dine paid social- og CRM-aktiviteter

Hvad menes der?
Integrer dine CRM-audiences i dine social platforme strategisk, således du kan følge op på alle i din CRM database, der ikke konverterer gennem email.

Hvorfor?:
Arbejder du allerede aktivt med social/CRM-mulighederne, så er du allerede godt i gang. Vi oplever, både under og udenfor tilbudsperioder, et opløft, når annoncører udnytter deres CRM-data til, at skabe relevante re-aktiveringsflows via paid social.

Derfor anbefaler vi at du via dine social-kanaler, følger op på de brugere der ikke har interageret med dine Black Friday emails. Brugerne i din CRM-database er med høj sandsynlighed dine værdikunder, hvorfor disse bør være en prioritet at få aktiveret - også når du kører tilbudskampagner.

💡 Følg op på dine engagerede brugere

Hvad menes der?
Vær sikker på at du, før og under Black Friday, får kommunikeret dine tilbud, til brugere der har vist interesse i dit produkt og/eller brand.

Hvorfor er det relevant?
For at opnå størst mulig omsætning er det vigtigt, at du får kommunikeret dine tilbud til brugere, der på den ene eller anden måde har engageret sig med dit produkt og/eller brand. Sandsynligheden for at disse brugere konverterer, er større end folk der ikke har.

Vær derfor opmærksom på at få fulgt op på dine community engagers og website visitors.

Husk:
Arbejder du med CRM og app, så spar mediekronerne på disse og kommunikér gratis gennem email app’en til disse.

 

💡 Test flere forskellige annonceformater

Hvad er det?
Ved du hvilke annonceformater der plejer at sikre den højeste revenue og ROAS? Måske.
Men vær ikke bange for at teste forskellige formater op til, og under Black Friday.

Hvordan virker de?
For at sikre at du møder brugerne med netop det annonceformat de finder mest relevant, og konverterer på, skal du teste flere forskellige formater.
Test flere forskellige formater såsom karruseller, video, still, collection ads, instant experiences osv. Dertil kan du bruge Advantage+, og lade Facebook og Instagrams algoritme prioriterer det mest effektive format.

💡 Vær helt skarp i din Black Friday-kommunikation

Hvad menes der?
Du
har næsten ingen tid til at fange brugerens opmærksomhed, så det en altafgørende at dit tilbud er relevant og tydeligt i din kommunikation.

Hvorfor er det vigtigt?
Facebook og Instagram er visuelle medier, og 70% af din performance kommer fra dit kreativ. Derfor er det ekstremt vigtigt, at du sikrer dig at din tilbudskommunikation er tydelig, let afkodelig og skaber incitament.

Specielt under Black Friday skal man som brand ikke være bange for tilbudskommunikation.

 

💡 Dobbelttjek dit produkt-feed

Hvad menes der?
Arbejder du med et integreret e-commerce set-up gennem WooCommerce, Shopify eller en anden platform, så er det alfa og omega at dit feed er opdateret. Et dårligt produkt-feed er en sikker vej til dårlige brugeroplevelser.

Hvorfor er det vigtigt?
Har du nogensinde klikket på en annonce, og efterfølgende landet på en side der intet har med annoncen at gøre? Det er en sikker vej til spildte annoncekroner, og derfor noget du for alt i verden vil undgå.

Tag derfor tiden til at dobbelttjekke dine feeds op til Black Friday. Det gælder især pris, udsalgspris, lagerstatus og størrelser.

💡 Udfordre dit kampagne set-up

Hvad menes der?
Vær opmærksom på om du bør fortsætte i eksisterende kampagner, eller kigge mod et nyt setup.
Måske har du mulighed for at optimere din struktur, da du formentlig vil få langt mere data på tværs af events.

Hvorfor er det vigtigt?
iOS14 har måske tvunget dig til at optimere mod blødere events grundet manglende volumen på purchase-events.
Op til og under Black Friday vil du dog sandsynligvis opleve en stigning i volumen på alle events. Derfor bør du teste om du med fordel kan ændre setup i perioden.
Dette gælder på både campaign-, ad set- og ads-niveau, på tværs af alle dine social-kanaler.

 

💡 Brug urgency som et taktisk element

Hvad menes der?
Tre, to, en, nuuu!

Vi kender godt det trick, og dine konkurrenter bruger det helt sikkert. Brug urgency-kommunikation til at vinde den sidste konvertering. Der er rigtig mange tilbud at vælge imellem, så urgency er en taktik du bør benytte for at de vælger at konvertere hos netop dig.

Hvorfor er det vigtigt?
Urgency kommunikation er ekstremt vigtigt at benytte i både det potentielle og aktive marked.

Brugerne oplever, under Black Friday, tilbud fra alle steder, så hvilket skal de vælge? Brug urgency til at skabe en stemning af ”nu eller aldrig”. Et klassik men fortsat effektivt greb. Specielt i en periode som Black Friday, hvor man kan være sikker på, at brugerne står med valget mellem mange attraktive tilbud.

Book et gratis 15 minutter kald med en senior-specialist.